FAQ

Tips voor Developers

 • Wat gebeurt er bij wijziging van een verpakking?

  Zodra we weten dat een verpakking gewijzigd is laten we nieuwe afbeeldingen maken. Het duurt gemiddeld 1 week om de foto online te zetten nadat de opdracht gegeven is om de foto te nemen op voorwaarde dat het product op stock is bij Febelco. Als het product niet op stock is bij Febelco, dan vragen we de afbeelding op bij de fabrikant.

 • Hoe vaak wordt de data geüpdatet?

  Er worden dagelijks imports van beelden en productinformatie uitgevoerd. 

 • Hoeveel tijd na een wijziging is het aangepast in database?

  Zodra we een wijziging of informatie aangeleverd krijgen van onze bronnen, dan wordt het ingelezen in Medipim. Zodra we de data ingelezen hebben is het zichtbaar op het online platform en beschikbaar om op te halen via de API.

 • Hoe kan ik toegang krijgen tot de productinformatie?

  We hebben een krachtige API ontwikkeld. Die kan je gebruiken om onze data te integreren in ieder open of gesloten platform, zoals een webshop, website of app. Je krijgt toegang tot de API zodra jouw klant een passend abonnement neemt bij Medipim. Voorwaarde is wel dat jouw klant een medische professional is.

 • Kan ik toegang krijgen tot een testplatform?

  Medipim gaat een verbintenis aan met de medische professional, niet met de webbouwer. Zolang jouw klant geen abonnement aangaat kunnen wij geen toegang geven tot onze data. Je kan wel de technische documentatie bekijken en via een beperkt testaccount op naam van de medische professional toegang krijgen tot de frontend van het platform. Zo krijg je inzicht in de beschikbare informatie en de opbouw van de API.

 • Wat als de foto ontbreekt of verouderd is?

  De apotheker kan via de feedback button op het online platform een (nieuwe) productfoto aanvragen. Als het product op stock is bij Febelco dan zal de foto vrij snel beschikbaar zijn. Is het niet op stock dan gaan we de fabrikant om input vragen. 

 • Hoe kan ik het selecteren van producten dynamisch inrichten?

  Je kan producten selecteren op basis van verschillende criteria. Door de apotheker te laten kiezen voor merken, fabrikanten en categorieën in plaats van CNK-codes, zorg je dat de selectie dynamisch blijft. Bijvoorbeeld: nieuwe producten van het merk Avène zullen automatisch meekomen als je dat merk selecteerde.

Terug naar overzicht