Medipim is being used daily by 1,500 pharmacists

Algemeen gebruik

Onderstaande grafiek komt uit onze Google Analytics en geeft het gebruik van de Medipim tool weer door apothekers en industrie in België van 1 januari tot 5 september 2017. Wat kan je hieruit leren? 

We onderscheiden twee soorten gebruikers: via hun software (hetzij Corilus, Farmad, Officinal, Nextpharm, Sabco, Pharmony, iPharma of Health One) hetzij rechtstreeks op het online platform.

66% van de sessies gebeuren via eén van de software pakketten en 34% gebeurt rechtstreeks op het platform. Wat hierbij opvalt is dat de sessietijd van de online gebruikers veel langer is: 15,5 minuten tov 2 minuten vanuit de software. Dat is gemakkelijk te verklaren: de online tool van Medipim is ideaal om meer globale research te doen over producten, producenten, etc... De sessies vanuit software hebben betrekking op eén productpagina.

In deze periode hebben we ongeveer 170K sessies gemeten en we hebben ongeveer 1,500 gebruikers. Dit betekent dat er Medipim over een periode van 9 maanden 113 keer per gebruiker werd gebruikt of gemiddeld 12 keer per maand. 

Medipim statistieken gebruikers 2017

Demografisch

Uit de statistieken kunnen we ook het profiel van onze gebruikers in detail bekijken. We merken dat we vooral populair zijn bij de jongere groepen en dat ongeveer 80% van onze gebruikers vrouwen zijn.

Profiel Medipim gebruikers

Geografisch

Medipim is being used daily by 1,500 pharmacists 1

Het merendeel van de gebruikers bevindt zich in Vlaanderen met uitschieters in de grote steden: Brussel, Antwerpen en Gent. De grootste gebruiker van het online platform is de klantendienst van Febelco die apothekers bijstaan met advies rond producten. In Antwerpen wordt Medipim het vaakst gebruikt via de software pakketten. 

Technologie

De populairste browser in de farma sector is verrassend genoeg Firefox. Dit zijn de meest gebruikte browsers:

  1. Firefox
  2. Internet Explorer
  3. Chrome

En hoewel Medipim geschikt is om te gebruiken op alle mogelijke toestellen merken we dat 99% van het gebruik vanaf op een desktop gebeurt.